Én kis kertet kerteltem, Bazsarózsát ültettem…

   Ezt az online szókereső feladványt ki tudod itt, az oldalon is tölteni, akár az online fejthető SUDOKU feladványainkat, és ha úgy érzed, elkészültél vele, az ábra kitöltése helyes, akkor egyszerűen, a közvetlenül alatta található „Válasz beküldése” gombra kattintva tudod az ábrában fellelhető megfejtést számunkra elküldeni, és annak helyességéről azonnal kapsz is egy üzenetet.

   Az ábra töltése, illetve a szavak kijelölése egyszerű. A manuális fejtéssel ellentétben, itt nem vonalakkal húzzuk ki a szavakat alkotó betűket, hanem kijelöljük őket. A kockákat, illetve az azokban elhelyezett betűket egyszeri rákattintással lehet kijelölni, a másodszori kattintással lehet bármikor visszavonni a kijelölést. A kijelölés hatására a kocka besötétül, de a betű halványabban továbbra is látható marad, hisz a fejtés során még szükség lehet rá. Értelemszerűen, ha egy betű nem csak egy szóhoz tartozik, hanem többnek is részét képezi, akkor is ugyanúgy, csak egyszer szükséges kijelölni.

   21 virág, illetve növény neve bújik meg ebben az ábrában.

   Ha megvan mind a 21, amelyeket mi megadtunk, akkor helyes megoldás után az ábrában a világosan megmaradt betűkből folyamatosan haladva összeolvasható még egy növény. Melyik ez? 🙂

(Az ábrában a szavak minden irányban, vízszintes, függőleges, és átlós irányban is elhelyezkednek.)

   Jó szórakozást az online játékhoz! 🙂

BANGITA
BOGLÁRKA
CICKAFARK
CIKLÁMEN
CSILLAGVIRÁG
DÁLIA
GYÖNGYVIRÁG
JÁCINT
KÁLA
KIKERICS
LEVENDULA
MEDVETALP
NŐSZIROM (A tavaszi szél “összekócolta” e virág szirmait, így véletlenül NŐSZIMOR került az ábrába. A hibáért elnézést kérünk.)
PORCSINRÓZSA
RÓZSALONC
SZEGFŰ
SZÍVVIRÁG
TAMARISKA
TULIPÁN
VASFŰ

Válasz beküldéséhez jelentkezz be!


Tetszett a feladat? Oszd meg: