(Film)vetítünk nektek 5.

   Csuda kis filmet adnak ma a moziban. 🙂

   A film elején a sámán bemutatja a király kisfiát. A király fivére mivel rájön, hogy a fiú születésével ő elveszítette a jogot, hogy testvére halála után övé lehessen a trón, azt tervezi, hogy megöli mindkettőt.
   Az öcsnek sikerül később a terve, amikor testvére a csapdába esett kisfiának a megmentésére siet. Lelöki testvérét egy szikláról a mélybe, megölve ezzel őt. Eztán pedig elhiteti a kis trónörökössel, hogy ő felelős az apja haláláért. A kis trónörökös bűnösnek érezve magát elhagyja a birodalmat. Nagybátyja pedig – mivel a király és fia az üldözet áldozatai lettek – elfoglalja a trónt.
   Két jó barát rátalál főszereplőnkre. Felnevelik, majd mikor már felnőtt, összetalálkozik gyermekkori barátjával, aki elmeséli, hogy nagybátyja pusztulást hozott a birodalomra, ezért kéri, hogy térjen vissza, és foglalja el az őt megillető trónt. De ő még mindig bűnösnek érzi magát saját apja halála miatt. Azon az éjszakán az ifjú a csillagok közé felnéz az égre, és apja szelleme megjelenik, megszólítja fiát: „Emlékezz, ki vagy!” Minekutána az ifjú úgy dönt, mégis visszatér a birodalomba. Szembeszáll nagybátyjával, közben apja halálának igaz történetére is nyilvánosan fény derül.
   A film záróakkordjaként a sámán bemutatja az ifjú király újszülöttjét, csakúgy, mint őt is annak idején.

   (1994, amerikai)

    Válaszként a film címét várjuk.

Tetszett a feladat? Oszd meg: