Folyókereső – online

   Ezt az online szókereső feladványt ki tudod itt, az oldalon is tölteni, akár az online fejthető SUDOKU feladványainkat, és ha úgy érzed, elkészültél vele, az ábra kitöltése helyes, akkor alatta egyszerűen a “Válasz beküldése” gombra kattintva tudod az ábrát, illetve a benne fellelhető megfejtést számunkra elküldeni, és annak helyességéről azonnal kapsz is egy üzenetet.

   Az ábra töltése, illetve a szavak kijelölése egyszerű. A manuális fejtéssel ellentétben, itt nem vonalakkal húzzuk ki a szavakat alkotó betűket, hanem kijelöljük őket. A kockákat, illetve az azokban elhelyezett betűket egyszeri rákattintással lehet kijelölni, a másodszori kattintással lehet bármikor visszavonni a kijelölést. A kijelölés hatására a kocka besötétül, de a betű halványabban továbbra is látható marad, hisz a fejtés során még szükség lehet rá. Értelemszerűen, ha egy betű nem csak egy szóhoz tartozik, hanem többnek is részét képezi, akkor is ugyanúgy, csak egyszer szükséges kijelölni.  

   31 folyó neve bújik meg ebben az ábrában.

   Ha megvan mind a 30, melyeket megadtunk, akkor az ábrában a világosan megmaradt betűkből folyamatosan haladva összeolvasható még egy folyó neve. Melyik is? 🙂

(Az ábrában a szavak minden irányban, vízszintes, függőleges, és átlós irányban is elhelyezkednek.)

   Jó szórakozást az online játékhoz! 🙂

BRUNA
CONWY
DNYESZTER
DRÁVA
DRIN
DUNA
ELBA
ERZEN
GLENDUN
GUADIANA
INN
ISAR
ISZKER
KRIVAJA
KÜKÜLLŐ
LIM
LOIRE
MORVA
NERETVA
NYEMAN
ODERA
OISE
PRUT
RAJNA
RÁBA
SAJÓ
SZÁVA
SZTRUMA
TEMZE
ZALA

Válasz beküldéséhez jelentkezz be!

Tetszett a feladat? Oszd meg: