Szombat esti láz (52) – Kriminálisak vagyunk… 2. Az eltűnt festmény

(Nem tévedés, a “Szombat esti láz” sorozatunk eme, 52. része nincsen időszakosan lezárva, mivel éppen ezzel lett a sorozat is 1 éves, és egyben az 1500. feladványunk is.)

I.

   Eleonóra mélán baktatott a kihalt bekötőúton a ház felé, hol már évtizedek óta él. Ropogtak mélyen süppedő léptei a szikrázó fehér hótakaróban, ahogy közeledett hazafelé. Kénytelen volt a házig begyalogolni, mert autójával nem tudott a bekötőútra a lehullott óriási hómennyiség miatt behajtani.
A sarkon, a bekötőút és az autóút kereszteződésében álló benzinkúton hagyta autóját. Már máskor is tett így, a benzinkút parkolója kamerás felügyelettel van ellátva, ezért nyugodt az autója felől. A töltőállomáson ismerik gyerekkoruk óta egymást a tulajdonossal. Meg is kérte – bár nem volt szükséges erre kérni -, hogy mint mindig, most is legyen olyan kedves a hómarójával még a sötét beállta előtt az ő bekötő útját is a hótól megtisztíttatni. A bekötőút nem vezet máshová, csak az ő birtokához, és ezért azt az utat más nem is használja. Így annak takarítása is csak az ő feladata – lenne. Szerencse, hogy a benzinkúton van hómaró, és számíthat rájuk, ha nagy hó esik. Nyitva hagyja neki majd a kétszárnyú, tágas, kovácsoltvas kaput, hogy egészen a házig be tudjon majd a gép jönni. És akkor ő holnap, ha már nem esik a hó tovább, el tudja hozni majd a benzinkút parkolójából az autóját. Olykor, ha ekkora hó esik, nem tud a postás sem behajtani a kapujáig sem. Meg is kérdezte ezért, hogy van-e véletlenül a kúton küldeménye leadva. Nem volt. Elindulta előtt elfogyasztott még egy mézes teát is a kút büféjében, amely most – ahogy lépteit szaporázni próbálja a szerencsére kevés és viszonylag könnyű útipoggyászaival a kezeiben – kellemesen melegíti, és átjárja őt ebben a hideg, óriási hópelyhekben szakadó hóesésben.

A történet természetesen itt nem ért véget. További oldalakon folytatódik.

Ahhoz, hogy az esetet felgöngyölítsd, és a tettest meg tudd nevezni, végig kell olvasnod a krimit. Ha még nem olvastad el, nem valószínű, hogy meg tudod fejteni.

A kezdés előtt pár információ:

A következőkben az alul található, tetszőlegesen kiválasztható linkekre kattintva lehetséges a történetben előre haladni, és az esetet kinyomozni, illetve a felderítéshez újabb információkhoz jutni. A történet tovább olvasását, folytatását az oldal tetején található linkre kattintva (a történet elejére való visszalépéssel), vagy az elektronikai eszközön az előző oldalra visszalépés lehetőségének kiválasztásával, vagy az aktuális oldal szövege alatti linkek valamelyikét kiválasztva lehet.

A felugró, de külön is kinyitható képeken kulcsfontosságú információkra lehet lelni. Érdemes némelyiket ezért tüzetesen is átvizsgálni.

A feladat a nyomozómunka végén természetesen a tettes megnevezése lesz, aki eltulajdonította a festményt, és akinél a sikeres nyomozást követően egy szállításra szolgáló, 1250 x 1000 x 140 mm nagyságú kartondobozból épségben elő is került, illetve a név ismerete hiányában a személy pontos leírása. (A játék nem különbözik a megszokottól: A helyes válasz megadásáig a válasz javítható, a válasz beküldésenként 1 Tipp, helyes válaszra pedig 1 Pont jár.)

   Ha a nyomozást figyelmesen soron követed, és a bizonyítékokat, a fontos információkat is megtalálod, meg tudod megmondani, te kit gyanúsítasz a festmény eltüntetésével.

   De bárkit gyanúsítgatni nem szabad, ezért rövid indoklással, és a fellelt bizonyítékok megnevezésével alá kell támaszd, miért pont ő te a gyanúsítottad.

A történet folytatása, a nyomozás megkezdése.

Tetszett a feladat? Oszd meg: