Lakótelep 102

   Sorozatunk jubileuma alkalmából a 2023. szeptember 5-i „A 100. feladványa a lakótelepes sorozatnak” játékban való szavazásaitok eredményeképpen a kettővel korábbi, jubileumi számban a legtöbbetek kívánságára egy 7*7-es méretű, nehéz kategóriájú lakótelepes feladványt osztottunk meg veletek, és amint ígértük, teljesítjük a többi kéréseiteket is, így ez a játékunk most egy 8*8-as (és mint azt előre jeleztük, ennél a méretnél megszokottól eltérően) könnyű kategóriájú feladvány.
Jó fejtést és kellemes időtöltést a következő (100) lakótelepes játékainkhoz is. 🙂

   Ezt az online táblázatos logikai feladványt, amelyben egy képzeletbeli lakótelepet modellezünk le, ki tudod itt, az oldalon is tölteni. És ha úgy érzed, elkészültél vele, az ábra kitöltése helyes, akkor alatta a „Válasz beküldése” gombra kattintva tudod az eredményt számunkra elküldeni, és annak helyességéről azonnal kapsz is egy üzenetet.

   Minden egyes négyzetrácsban különböző szintű emeletes házakat találsz. Soronként, és oszloponként viszont egy-egy fajta magasságú ház csak egyszer fordulhat elő (ebben megegyezik a SUDOKU szabályával). A házakat az emeleteik szintszámának megfelelő számok jelzik. A te dolgod kitalálni, hogy a számok (az emeletes házak) a lakótelepen hogyan helyezkednek el. A segítségedre megadott számok azt jelzik, hogy ha ott állsz a lakótelep szélén, és betekintesz az adott sorba, vagy oszlopba, akkor abból a pozícióból mennyi darab házat vagy képes látni (hiszen egymást eltakarhatják, ha közvetlen elől például egy 3 emeletes ház áll, a mögötte esetlegesen 1, vagy 2 emeletest nem láthatod, míg a 4 emeletest, vagy magasabbakat már igen).

   Ha az ábrát nem sikerült volna mégsem helyesen kitöltened, a kapott üzenetből azonnal megtudhatod, mennyi szám nem stimmelt az ábrádban, és a többi feladathoz hasonlóan van javítási és beküldési lehetőséged, amíg csak a hibátlan kitöltést el nem éred.

   Ebben a relatív könnyű feladványban a házak 1 – 8 emelet magasak, és az egyik könnyebbséget az adja, hogy egy magas fa sem zavarja a rálátásunkat.

   Jó szórakozást az online játékhoz! 🙂

Válasz beküldéséhez jelentkezz be!

Segítség a feladványhoz

Tetszett a feladat? Oszd meg: