Lakótelep 3

   Új sorozatunk táblázatos logikai feladvány, amelyben egy képzeletbeli lakótelepet modellezünk le.

   Minden egyes négyzetrácsban különböző szintű emeletes házakat találsz. Soronként, és oszloponként viszont egy-egy fajta magasságú ház csak egyszer fordulhat elő (ebben megegyezik a SUDOKU szabályával). A házakat az emeleteik szintszámának megfelelő számok jelzik. A te dolgod kitalálni, hogy a számok (az emeletes házak) a lakótelepen hogyan helyezkednek el. A segítségedre megadott számok azt jelzik, hogy ha ott állsz a lakótelep szélén, és betekintesz az adott sorba, vagy oszlopba, akkor abból a pozícióból mennyi darab házat vagy képes látni (hiszen egymást eltakarhatják, ha közvetlen elől például egy 3 emeletes ház áll, a mögötte esetlegesen 1, vagy 2 emeletest nem láthatod, míg a 4 emeletest, vagy magasabbakat már igen).

   Ebben a feladványban a házak 1 – 4 emeletesek, és nehezebb a dolgunk, mert pár házat az előttünk magasodó sok fáktól nem láthatunk.

   Megoldásként csak egy számot várunk beküldeni, mégpedig a beszínezett kockában álló számot, hogy abban a kockában hányas szám áll, vagyis hány emeletes a ház, ami a lakótelep egyik csücskében áll?

Segítség a feladványhoz

Tetszett a feladat? Oszd meg: