Literatúra 16.

   Sorozatunk a Mesterelme játékunkhoz hasonló, de ebben nem színekkel játszunk, hanem betűkkel, szavakkal.

   Ahogy helyezkednek a másik játékban is a sorokban a színes bábuk, úgy helyezkednek itt is egymás mellett a sorokban a betűk. A két játék közti lényeges különbség nem csak az, hogy ebben betűkkel játszunk, hanem a betűk által kirakott ragozatlan szavakat az általunk elfogadott nyomtatott vagy elektronikus magyar értelmező szótárak valamelyikének tartalmaznia is kell. Ezen lényeges “verbális” különbségen kívül a játék hasonló, még annyi kivétellel, hogy a betűknek és azok sorrendjének a sorban elfoglalt pozícióját jelölni nem fekete-fehér jelzőbábuk hivatottak, hanem mindössze két szám. Az első helyen álló szám értéke azt jelenti, hogy a sorba rakott betűk közül mennyi az, amely jó, és jó helyen is áll, a második szám értéke azt takarja, hogy a sorban mennyi betűt sikerült eltalálni, ám a pozíciójuk nem helyes.

   A feladat, mint már több feladványunkban tőlünk megszoktátok, mindig változó, képi feladvány.

   Mi kigondoltunk egy szót, amit most senki nem láthat, a te dolgod kitalálni a helyes betűket, és ezáltal a (nem feltétlenül a farsang témájához) kigondolt szót. Már kilenc tippet, azaz kilenc szót látsz a táblán.

   Ebben a tagság által óhajtott, és nehéz játékban a kérdés a megszokott: mi lesz a 10. lépésed, kitalálod-e az általunk kigondolt szót?

Segítség a feladványhoz (Literatúra)
Segédlet /az általunk elfogadott magyar nyelvű értelmező szótárak listája/

Tetszett a feladat? Oszd meg: