Ma született 123 éve, most rá emlékezünk – online

   Ezt az online szókereső feladványt ki tudod itt, az oldalon is tölteni, akár az online fejthető SUDOKU feladványainkat, és ha úgy érzed, elkészültél vele, az ábra kitöltése helyes, akkor egyszerűen, a közvetlenül alatta található „Válasz beküldése” gombra kattintva is el tudod az ábrában fellelhető megfejtést számunkra küldeni, és annak helyességéről azonnal kapsz is egy üzenetet.

   Az ábra töltése, illetve a szavak kijelölése egyszerű. A manuális fejtéssel ellentétben, itt nem vonalakkal húzzuk ki a szavakat alkotó betűket, hanem kijelöljük őket. A kockákat, illetve az azokban elhelyezett betűket egyszeri rákattintással lehet kijelölni, a másodszori kattintással lehet bármikor visszavonni a kijelölést. A kijelölés hatására a kocka zöldre színeződik, de a betű halványabban továbbra is látható marad, hisz a fejtés során még szükség lehet rá. Értelemszerűen, ha egy betű nem csak egy szóhoz tartozik, hanem többnek is részét képezi, akkor is ugyanúgy, csak egyszer szükséges kijelölni.

   Feladványunkban most egy a mai napon született József Attila-díjas magyar író előtt hajtunk fejet, aki számos regénynek, ifjúsági könyvnek és állattörténetnek volt megalkotója. 🙂

   Az ábrában az író 20 művének a címeit rejtettünk el. Ha megvan az a 18, amelyeket mi most tetszőleges sorrendben megadtunk, akkor a helyes megoldás után az ábrában a világosan megmaradt betűkből folyamatosan haladva összeolvasható még két közismert művének a címe, és magának az írónak a neve is. Beküldeni ezeket várjuk.

(Az ábrában a szavak minden irányban, vízszintesen, függőlegesen, átlósan is elhelyezkedhetnek.)

   Jó szórakozást az online játékhoz! 🙂

– LUTRA
– KELE
– BARANGOLÁSOK
– HALÁSZAT
– TÜSKEVÁR
– BOGÁNCS

– FEBRUÁR
– ZSELLÉREK
– HAJNALODIK
– HAJNAL BADÁNYBAN
– ARANYPÁVA
– BALLAGÓ IDŐ

– EMBEREK KÖZÖTT
– EMBERPOR
– GYEPLŐ NÉLKÜL
– HÁROM
– ÖRÖKSÉG
– KÖDÖS UTAK

Válasz beküldéséhez jelentkezz be!

Tetszett a feladat? Oszd meg: