Ma született 209 éve, most rá emlékezünk – online

   Ezt az online szókereső feladványt ki tudod itt, az oldalon is tölteni, akár az online fejthető SUDOKU feladványainkat, és ha úgy érzed, elkészültél vele, az ábra kitöltése helyes, akkor egyszerűen, a közvetlenül alatta található „Válasz beküldése” gombra kattintva is el tudod az ábrában fellelhető megfejtést számunkra küldeni, és annak helyességéről azonnal kapsz is egy üzenetet.

   Az ábra töltése, illetve a szavak kijelölése egyszerű. A manuális fejtéssel ellentétben, itt nem vonalakkal húzzuk ki a szavakat alkotó betűket, hanem kijelöljük őket. A kockákat, illetve az azokban elhelyezett betűket egyszeri rákattintással lehet kijelölni, a másodszori kattintással lehet bármikor visszavonni a kijelölést. A kijelölés hatására a kocka zöldre színeződik, de a betű halványabban továbbra is látható marad, hisz a fejtés során még szükség lehet rá. Értelemszerűen, ha egy betű nem csak egy szóhoz tartozik, hanem többnek is részét képezi, akkor is ugyanúgy, csak egyszer szükséges kijelölni.

   Feladványunkkal most a 209 éve a mai napon Nagyváradon született drámaíró, színpadi rendező, Szigligeti Ede (eredeti nevén Szathmáry József) előtt hajtunk fejet. 🙂

   Az ábrában az író 16 művének a címeit rejtettünk el, melyek közül 15 mű címét most megadjuk, és a beküldendő az a 16., amelynek a címe a helyes zöldre színezést követően az ábrában világosan megmaradt betűkből folyamatosan haladva összeolvasható lesz.

(Az ábrában a szavak minden irányban elhelyezkedhetnek.)

   Jó szórakozást az online játékhoz! 🙂

– CSIKÓS
– PRÓBAKŐ
– ÚJ VILÁG
– BÉLDI PÁL
– FIDIBUSZ

– MÁTYÁS FIA
– ZÁCH UNOKÁI
– DALOS PISTA
– DIOCLETIAN
– TRÓNKERESŐ

– PETRONELLA
– A FÉNY ÁRNYAI
– LACZKFI IMRE
– UDVARI BOLOND
– CILLEI FRIDRIK

Válasz beküldéséhez jelentkezz be!

Tetszett a feladat? Oszd meg: