Mesterelme 1.

   Új, Mesterelme feladvány-sorozatunkban a szín-kitalálós játék néven közismert táblás társasjátékot hozzuk nektek ide, saját köntösünkben.

   A feladat, mint a Mikádó és Rablórömi feladványainkban is már tőlünk megszoktátok, azokhoz hasonlóan mindig változó, és képi feladvány lesz.

   Ezen első feladványunkban Gábor és Juli játszik egymással. Gábor volt a kezdő, aki rakott, és Julinak kell kitalálnia a színeket, és helyüket a pozícióhelyesen* elhelyezett jelzőbábuk segítségével. A képen látjuk, hogy Gábor az alul látható 6 féle színből kirakta a játéktábla tetején a 4 színes bábuit (melyet mi látunk, viszont a szabálynak megfelelően Juli előtt ezek mindvégig fedve vannak), Juli pedig már kétszer tippelt.

   Juli csupán annyit tudott a játék kezdetekor, hogy 4 bábut kell megtalálnia, és ismerte a 6 színt, melyekből a 4 kirakott bábu közt a szabályok szerint ismétlődés is előfordulhat.

   Most következik a harmadik kör, Juli kirakja a tippnek szánt színes bábuit. Gábor és Juli – mint az már a feladványainkban szereplő játékosainktól megszokott – kiváló játékosok. Ennek megfelelően a kérdésünk annyi, hogy a következő lépésben Juli megnyeri a játékot?

*A pozícióhelyesen kifejezés azt takarja, hogy a soron belül a jelzőbábuk sorrendileg nem a fekete-fehér-üres sorrendben következnek, hanem a színes bábukkal megegyező pozícióban állnak.

Segítség a feladványhoz

Tetszett a feladat? Oszd meg: