Mesterelme 2.

   Új, Mesterelme feladvány-sorozatunkban a szín-kitalálós játék néven közismert táblás társasjátékot hozzuk nektek ide, saját köntösünkben.

   A feladat, mint a Mikádó és Rablórömi feladványainkban is már tőlünk megszoktátok, azokhoz hasonlóan mindig változó, és képi feladvány.

   Ezen feladványunkban Ivett és Nándi játszik egymással. Mindketten – mint az már a feladványainkban szereplő játékosainktól megszokott – kiváló játékosok. Ivett volt a kezdő – aki rakott -, és Nándinak kell kitalálnia a színeket, és helyüket.

   Nándi annyit tudott a játék kezdetekor, hogy 4 bábut kell megtalálnia, és ismerte a 6 színt, melyekből a 4 kirakott bábu közt a szabályok szerint ismétlődés is előfordulhat.

   Első feladványunkkal ellentétben a képen most mi sem látjuk, hogy Ivett az alul látható 6 féle színből a játéktábla tetején mely 4 db bábukat rakta ki – ezek teljesen fedve vannak. Nándi háromszor tippelt. Ivett pedig kirakta mellé a pozícióhelyes* jelző bábukat.

   Most következik a negyedik kör, amikor is Nándi nyer.

   A kérdésünk, hogy mely színeket milyen sorrendben rakta ki?

*A pozícióhelyes kifejezés azt takarja, hogy a soron belül a jelzőbábuk sorrendileg nem a fekete-fehér-üres sorrendben következnek, hanem a színes bábukkal megegyező pozícióban állnak.

Segítség a feladványhoz

Tetszett a feladat? Oszd meg: