Mesterelme 41.

   Mesterelme feladvány-sorozatunkban a szín-kitalálós játék néven közismert táblás társasjátékot hozzuk nektek ide, saját köntösünkben.

   A feladat, akárcsak a Mikádó és Rablórömi feladványainkban is, azokhoz hasonlóan mindig változó, és képi feladvány.

   Ebben a feladványunkban Éva és Ágnes játszik egymással. Mindketten – mint az már a feladványainkban szereplő játékosainktól megszokott – kiváló játékosok. Éva volt a kezdő – aki rakott -, és Ágnesnek kell kitalálnia a színeket, és helyüket.

   Ágnes ismerte a 8 színt, amelyekből az Éva által kirakott bábuk közt a szabályok szerint akár ismétlődés is előfordulhat.

   A képen most mi sem látjuk, hogy Éva az alul látható 8-féle színből (sorban: fehér, sárga, piros, kék, lila, zöld, barna, fekete) a játéktábla tetején mely bábukat rakta ki – ezek előttünk is teljesen fedve vannak. Ágnes mindössze ötször tippelt. Éva kirakta mellé a jelző bábukat, darabszám szerint, sorrendileg először a feketéket, majd a fehéreket, végül maradnak az üres helyek.

   A következő lépésben Ágnes kirakta a hatodik sor tippjét, és ezzel egyúttal helyes sorrendben az Éva által kitalált színeket is. Mely színeket, milyen sorrendben rakta ki a játék elején Éva?

Segítség a feladványhoz

Tetszett a feladat? Oszd meg: