Rablórömi 5.

   Amennyiben valaki szeretné, a játék alapszabályait itt elérheti.

Az általunk kínált Rablórömi verziója nem tér el az alapjátéktól semmiben sem.

A saját készítésű paklival játszunk.

A feladványt megválaszolni az aktuális “játékos asztal” képének a megtekintését, és a hozzá kapcsolódó kérdés elolvasását követően lehet.

   A többi feladványunkhoz hasonlóan, itt is csak egy választ várunk.

   A mi speciális alapszabályunk:

  • Játékunk szabályai alapjaiban megegyeznek a Rablórömi alapszabályával.

  • A feladványainkban szereplő “játékosaink” mindegyike hibátlanul ismeri a játék szabályait, és figyelmes, kiváló játékosok (ez alap 😀 ).

  • A játékosok – természetesen – egymás lapjait nem ismerik, nem látják.

És végül a játék:

   A játékos asztal körül ma 3 játékos ül: Vivien, Gábor, és Jani. 1 paklival játszanak ma is, és ma megbeszélték azt is, hogy ma nincs semmi taktikázás, vagyis, ha lehet legalább 1 lapot a kézből az asztalra letenni, akkor nem húzhatnak, hanem leteszik azt, ami az asztalra lerakható, vagy tűzhető. Vivien volt ma az osztó.

   A jelenlegi állás tehát az asztalon látható, miszerint az asztal még üres, nincs semmi lerakott lap. Eddig mindenki csak húzott, senki nem tudott eddig lapokat letenni.

Vivien húzott legutóbb. És most indul a következő kör. A következő 4 körön belül pedig mindenki valamikor egyszer fel fog 1 db lapot húzni. Mégpedig Vivien a harmadik körben húz egy Treff 7-est, Jani és Gábor pedig a negyedik körben nem tudnak letenni, akkor Gábor a Pikk királyt, Jani pedig a Treff 4-est húzza fel a talonból. Az 5. körben aztán valaki megnyeri a játszmát. Ki az?

Segítség a feladványhoz

Tetszett a feladat? Oszd meg: