SCRABBLEVA 18.

SCRABBLEVA (avagy Scrabble Éva módra)

   E nehezített feladványhoz tartozó információk:

   Ketten szó-kirakós játékot játszottak, összesen 64 betű állt rendelkezésükre. Az volt a feladatuk, hogy az ABC összes betűit használják fel, ehhez mindkét játékos kapott minden betűből egyet-egyet.

   Ismerjük – mint mindig – a szavakból a kettejük által kialakított ábra alakját, és a táblán szereplő szavakat is 1 kivételével, továbbá az “Í” betűk helyét.

   A mi feladatunk a sárgával szedett kockákba kerülő hiányzó szó megfejtése.

   Az ismert szavak meghatározásait betűszámuk szerint közöljük.

  • Két betűsek: Stannum; Te és én; Labdát erős lendülettel a kapura irányít; Hosszan tartó levert kedélyállapot, bánat; Bosszankodó indulatszó; Esztendő.

  • Három betűsek: A koponyát is magában foglaló testrész; Utazással kapcsolatos dolog; Előny sportban, versengésben; Vágó eszközt kövön vagy szíjon élesít; Függ; Testet valaminek csúcsos végével váratlanul érzékenyen érint; Teljes összevisszaság, káosz.

  • Négy betűsek: Még nem borjazott, fiatal tehén; Híres, ünnepelt színésznő, énekesnő; Szódát tartalmazó föld, terület; Épületen, falon, az ajtónál nagyobb, ki-bejárásra hagyott nyílás, mely rászerelt ajtószerű szerkezettel zárható.

  • Öt betűsek: Magáról megfeledkezve hosszan, csodálkozva néz; Olyan, mint a frissen hullott, tiszta hó; Korábban kiképzésben még nem részesült, katonai szolgálatra első ízben bevonult; Ormányhoz hasonló, lefelé görbülő orrú, a disznónál valamivel nagyobb, zömök testű, trópusi erdőkben élő páratlan ujjú patás állat.

  • Hét betűs: Amit valaki nagylelkűségből ad, ajándékoz.

  • Nyolc betűs: Növénynek nyersen is ehető, húsos, leves termése.

Segítség a játékhoz

Tetszett a feladat? Oszd meg: