SCRABBLEVA 21.

SCRABBLEVA (avagy Scrabble Éva módra)

   E nehezített feladványhoz tartozó információk:

   Ketten szó-kirakós játékot játszottak, összesen 64 betű állt rendelkezésükre. Az volt a feladatuk, hogy az ABC összes betűit használják fel, ehhez mindkét játékos kapott minden betűből egyet-egyet.

   Ismerjük – mint mindig – a szavakból a kettejük által kialakított ábra alakját, és a táblán szereplő szavakat is 1 kivételével, továbbá a “C” betűk helyét.

   A mi feladatunk a sárga színű kockákba kerülő hiányzó szó megfejtése.

   Az ismert szavak meghatározásait betűszámuk szerint közöljük.

  • Két betűsek: Ív alakban meghajlított, nyíl kiröpítésére használatos, vékony fából és megfeszíthető húrból álló fegyver; Ponty nagyságú, szálkás húsú, ragadozó hal.

  • Három betűsek: A XII. századtól Magyarországon a nádoréhoz hasonló hatáskörrel felruházott legfőbb közigazgatási tisztviselője; … és bűnhődés; Tartózkodási helyet megjelölő adatok összessége; Valamely, ledőléssel fenyegető, megterhelt tárgynak a helyén maradását biztosító erős ék; A legnagyobb hazai bagoly; Nem így!; Egészséges, eleven, frissességet mutató; Intézkedést kívánó folyamat, elintézésre váró jogi kérdés; Valamely tevékenységet rendszeresen végző.

  • Négy betűsek: Szeszes ital mentes, ételt-italt árusító hely, ahol nincs asztaloknál történő rendelés és kiszolgálás, és a vendégek állva fogyasztanak; A tüdejéből kiszorított, kilökött levegőt a száján keresztül valamibe irányító; Töpörtő.

  • Öt betűs: Fiatal őz.

  • Hat betűs: Csinos, megnyerő arcú, tetszetős külsejű (férfi).

  • Kilenc betűs: Jogügylet, amellyel az egyik fél valami tulajdonát eladja valakinek, aki azt pénzért megveszi.

  • Tíz betűs: Az álmok jelentését babonásan magyarázó, álmokból jósló könyv.

Segítség a játékhoz

Tetszett a feladat? Oszd meg: