Suli foglalkozások őszi színekben

   Egy általános iskolában az első osztálytól az ötödik osztályig játékos foglalkozású környezetórára kellett a gyerekeknek természetben fellelt alapanyagokat gyűjteni, és az iskolába a tanórára magukkal vinni, és azokat játékos keretek között különféle módon őszi hangulatú díszek készítéséhez használták fel.

   Nagy volt a verseny az iskolában, mind más-más alapanyagokat vittek magukkal az izgalmas foglalkozásra, és ötletes, szép kreációk is születtek minden osztályban a gyerekek kezei alatt. A kérdésünk, hogy a játékunkban szereplő 5 kisgyerek közül Robi mit vitt a foglalkozásra magával, és azt milyen technikával használta fel alkotásához?

  • Karcsi, aki 3. osztályos, nem ő vitte a szép őszi faleveleket magával, és nem ő volt, aki tüllhálóra rögzítette a kompozícióját.

  • Julcsi, aki a cserszömörce ágakat vitte az iskolába, nem negyedik osztályos, és nem nyomdászati technikával készítette a kompozícióját.

  • Ágica, aki nem az ötödik osztályba jár, modellnek használta a bevitt sok piros csipkebogyót, és krétával rajzolt pompás őszi csendéletet vetett róluk ívpapírra.

  • Nem a másodikos Gergő vitte a tobozokat az órára, és nem ő volt az, aki ezekből művészeket meghazudtolva kreatív, vegyes eljárásokkal készített egy 3 D-s őszi tájképet.

  • Nem az elsős Robi vitte a foglalkozásra a vadgesztenyéket, amiket aztán kompozícióvá összeragasztottak, sem a fenyőtobozokat.

Tetszett a feladat? Oszd meg: