Szombat esti láz (208) – 4. éves jubileumi játék

És íme, elérkezett e kedvenc szombati sorozatunk a 208. részéhez, amivel most betölti a 4. éves jubileumát.


Kéréseiteknek megfelelően e jubileumi szám játéklázban égő témája most a legtöbbetek által óhajtott logikai játék (mint az a tavalyi jubileumkor is ugyanígy történt), a Mesterelme lett.
Jó szórakozást a játékhoz! 🙂

(A jelen feladvány megosztásának pillanatáig beérkezett további játék-igényeiteket ígéretünkhöz híven a következő hét feladványmegosztásaiban fogjuk a gyakoriság igényének sorrendjében folyamatosan kielégíteni.) 
Mesterelme feladvány-sorozatunkban a szín-kitalálós (Mastermind) játék néven közismert táblás társasjátékot hozzuk nektek ide, saját köntösünkben.

   A feladat mindig változó, képi feladvány.


   Ebben a feladványunkban Dávid és Góliát játszik egymással. Mindketten – mint az már a feladványainkban szereplő játékosainktól megszokott – kiváló játékosok. Dávid volt a kezdő – aki rakott -, és Góliátnak kell kitalálnia a színeket, és helyüket.

   Góliát ismerte a 12 színt, amelyekből a Dávid által kirakott bábuk közt a szabályok szerint akár ismétlődés is előfordulhat.

   A képen most mi sem látjuk, hogy Dávid az alul látható 12-féle színből (a színek sorban: fehér, sárga, narancs, barna, világoskék, világoszöld, rózsaszín, piros, sötétkék, sötétzöld, lila, fekete) a játéktábla tetején mely bábukat rakta ki – ezek előttünk is teljesen fedve vannak. Góliát nyolcszor tippelt. Dávid kirakta mellé a jelző bábukat, darabszám szerint, sorrendileg először a feketéket, majd a fehéreket, végül maradnak az üres helyek.

  A következő lépésben Góliát kirakta a kilencedik sor tippjét, és ezzel egyúttal helyes sorrendben a Dávid által kitalált színeket is. Mely színeket, milyen sorrendben rakta ki a játék elején Dávid?

Segítség a feladványhoz

Tetszett a feladat? Oszd meg: