Találós kérdés 9

   A falióra ötöt mutatott már, amikor Dóra – aki, akár hiszitek akár nem, egy angóranyulat is tart a lakásában – , szórakozottan kitekintett a nagy ablakon a tán 100 méterre hömpölygő sebes folyóra, amin éppen egy behavazott hajóraj úszott a csillogó habokon, majd félrekapva fejét felnézett hirtelen az óramutatóra, és megállapította, hogy ma is el fog késni.

   Ma irtóra szórakozott. Szanaszét vannak a gondolatai is, meg a holmijai is. Ma nem talál a lakásban semmit, keresi mindenét: hol van a táskája, a vasalt blúza, a füzete, a sminkceruzája, a kedvenc tolla, de legalább a meghívó a szalagavatóra, és a 3 napja keresett karóra is az ágya alól ma előkerültek. Végül feladta a bérlet után kutatást, mert várja hatkor a német különóra – mert a névszóragozás nehezen megy neki. Hamar lekapcsolta a tévét, amin élőközvetítés folyt, a bevezető kör után épp hangosan felbőgtek állórajtra készen a motorcsodák.

   Vette a kabátját, indult volna ki a lakásból, mikor pont csengettek, a gázóra-leolvasó volt az. Beengedte, és magában bosszankodott, hogy megfeledkezett róla, pedig az ajtóra volt tűzve tegnap az emlékeztető a mai óraleolvasásról. A leolvasó szerencsére hamar végzett, így Dóra indulhatott a németre. Gyorsan szedte a lépcsőket lefelé, majd ahogy az utcára ért és a hóra lépett, kapóra jött neki egy érkező taxi, leintette, beugrott, az bekapcsolta a taxiórát, kevéskét vártak a lassú hókotróra, majd biztonságban haladtak a távoli iskola felé, ahová negyed óra múlva meg is érkeztek.

   A furfangosan csalafinta kérdésünk e történet után most ez: Pontosan hány óra van a történetben?

Tetszett a feladat? Oszd meg: