“Tavasz van, tavasz van, gyönyörű tavasz…”

   Ezt az online szókereső feladványt ki tudod itt, az oldalon is tölteni, akár az online fejthető SUDOKU feladványainkat, és ha úgy érzed, elkészültél vele, az ábra kitöltése helyes, akkor egyszerűen, a közvetlenül alatta található „Válasz beküldése” gombra kattintva is el tudod az ábrában fellelhető megfejtést számunkra küldeni, és annak helyességéről azonnal kapsz is egy üzenetet.

   Az ábra töltése, illetve a szavak kijelölése egyszerű. A manuális fejtéssel ellentétben, itt nem vonalakkal húzzuk ki a szavakat alkotó betűket, hanem kijelöljük őket. A kockákat, illetve az azokban elhelyezett betűket egyszeri rákattintással lehet kijelölni, a másodszori kattintással lehet bármikor visszavonni a kijelölést. A kijelölés hatására a kocka zöldre színeződik, de a betű halványabban továbbra is látható marad, hisz a fejtés során még szükség lehet rá. Értelemszerűen, ha egy betű nem csak egy szóhoz tartozik, hanem többnek is részét képezi, akkor is ugyanúgy, csak egyszer szükséges kijelölni.

   Mi nem csak várjuk, hanem már érezzük is a tavaszt, ezért virágba borítjuk ma a Találd ki weboldalát. 🙂 Az ábrában 20 február-márciusban virágzó kerti virág, cserje nevét rejtettünk el. Ha megvan az a 19 növény, amelyek neveit mi betűrendben megadtuk, akkor a helyes megoldás után az ábrában a világosan megmaradt betűkből folyamatosan haladva összeolvasható még egy, ez időtájt virágzó növény neve. Beküldeni csak azt az egyet várjuk.

(Az ábrában a szavak minden irányban, vízszintesen, függőlegesen, átlósan is elhelyezkedhetnek.)

   Jó szórakozást az online játékhoz! 🙂

-ARANYFA
-BOGLÁRKACSERJE
-CIKLÁMEN
-CSILLAGVIRÁG
-HÓFÉNY
-HÓVIRÁG
-HUNYOR

-ILLATOS BANGITA
-KANKALIN
-KRÓKUSZ
-LILIOMFA
-METÉNG
-NÁRCISZ

-NEFELEJCS
-TAMARISKA
-TAVASZI LEDNEK
-TAVASZI TŐZIKE
-TÉLTEMETŐ
-TÜDŐFŰ

Válasz beküldéséhez jelentkezz be!

Tetszett a feladat? Oszd meg: