Ma született 120 éve, most rá emlékezünk – online

   Ezt az online szókereső feladványt ki tudod itt, az oldalon is tölteni, akár az online fejthető SUDOKU feladványainkat, és ha úgy érzed, elkészültél vele, az ábra kitöltése helyes, akkor egyszerűen, a közvetlenül alatta található „Válasz beküldése” gombra kattintva is el tudod az ábrában fellelhető megfejtést számunkra küldeni, és annak helyességéről azonnal kapsz is egy üzenetet.

   Az ábra töltése, illetve a szavak kijelölése egyszerű. A manuális fejtéssel ellentétben, itt nem vonalakkal húzzuk ki a szavakat alkotó betűket, hanem kijelöljük őket. A kockákat, illetve az azokban elhelyezett betűket egyszeri rákattintással lehet kijelölni, a másodszori kattintással lehet bármikor visszavonni a kijelölést. A kijelölés hatására a kocka zöldre színeződik, de a betű halványabban továbbra is látható marad, hisz a fejtés során még szükség lehet rá. Értelemszerűen, ha egy betű nem csak egy szóhoz tartozik, hanem többnek is részét képezi, akkor is ugyanúgy, csak egyszer szükséges kijelölni.

   Nehezített feladványunkban most egy 120 éve a mai napon született, többszörös József Attila-díjas magyar író előtt tisztelgünk. 🙂

   Az ábrában az író 12 művének a címeit rejtettünk el – amelyek közül most egyet sem adunk meg. És épp ez a nehezítés a feladványban, mert így kell először a 11 különböző irodalmi mű címét az ábrában megtalálni, majd a beküldendő csak az a 12., amelynek a címe a helyes zöldre színezést követően az ábrában világosan megmaradt betűkből folyamatosan haladva összeolvasható lesz.

(Az ábrában a szavak csak vízszintesen és átlósan helyezkednek el.)

   Jó szórakozást az online játékhoz! 🙂

Válasz beküldéséhez jelentkezz be!

Tetszett a feladat? Oszd meg: